NL FR
  • Gemakkelijk online reserveren
  • 24/7 bereikbaar
  • Meeste verhuurlocaties
  • Beste kwaliteit aanhangers

Veelgestelde vragen

FAQ

Mocht uw vraag nog niet beantwoord zijn dan kunt u de vraag stellen via ons contactformulier

Algemeen

Kan een aanhangwagen op een andere locatie afgeleverd worden dan waar die gehuurd is?

Dit is niet mogelijk. De aanhangwagen dient dus weer teruggebracht te worden naar de verdeler waar hij gehuurd is.

Welke legitimatie is vereist voor het huren van een aanhangwagen?

Het huren van een aanhangwagen is alleen mogelijk op vertoon van een geldig Belgisch rijbewijs. Tevens moet u een inschrijvingsbewijs van het trekkende voertuig kunnen voorleggen.

Hoe ben ik verzekerd als ik een Easytrailer aanhangwagen huur?

De huurder dient altijd zelf te zorgen voor een deugdelijke BA-autoverzekering op het trekkende voertuig. Wanneer u met de aanhangwagen rijdt is de aanhangwagen verzekerd via de BA-autoverzekering van het trekkende voertuig. De Easytrailer aanhangwagen is verzekerd tegen cascoschade. De lading is niet verzekerd.

Ben ik verzekerd tegen diefstal van de aanhangwagen?

De aanhangwagen is niet verzekerd tegen diefstal. Bij diefstal, verlies of schade door schuld is de huurder onverminderd aansprakelijk voor alle schade en daaruit voortvloeiende kosten. U kunt gratis gebruik maken van een disselslot om de aanhangwagen op slot te doen.

Wat moet ik doen bij schade aan de aanhangwagen?

Wanneer u schade aan de aanhangwagen constateert voordat u ermee vertrekt op de verhuurlocatie, dient u dit te melden bij de verhuurlocatie of telefonisch via 070-273890 (€ 0,15 p/m).
Wanneer er tijdens de huurperiode schade ontstaat aan de aanhangwagen, dan dient u dit onmiddellijk telefonisch te melden aan Easytrailer op het nummer 070-273890 (€ 0,15,- p/m).

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor het huren van een Easytrailer?

De meeste aanhangers kunnen gehuurd worden wanneer u in het bezit bent van een rijbewijs B. Rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een auto met een aanhangwagen die een maximale massa tot 750 kg heeft. Dit betekent dat het gewicht van de aanhangwagen en het laadvermogen samen niet meer mag zijn dan 750 kg. Voorbeelden van aanhangers die u kunt huren met een rijbewijs B zijn: aanhangwagen type C en aanhangwagen type CH.

In bepaalde gevallen is het met rijbewijs B toegestaan om een zwaardere aanhangwagen te trekken. De maximale massa van de aanhangwagen en de maximale toelaatbare massa van het trekkend voertuig samen mogen niet meer bedragen dan 3.500 kg.

Aanhanger huren met rijbewijs BE
Het rijbewijs BE is vaak noodzakelijk voor het rijden met een aanhangwagen boven de 750 kg. tot 3.500 kg. Dit betreft in de meeste gevallen de aanhanger type E, aanhanger type EH en de Autotransporter.

Kan ik naar het buitenland met de aanhangwagen?

Ja, het is mogelijk om met een Easytrailer aanhangwagen naar het buitenland te gaan. Hiervoor zijn er wel bepaalde voorwaarden:
- U bent verplicht een verzekering te hebben die bij pech in het buitenland de aanhangwagen repatrieert .
- U dient vóór vertrek een geldig Belgisch rijbewijs te tonen op de verhuurlocatie.
- Onder buitenland wordt uitsluitend verstaan: Nederland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Hoeveel bedraagt de waarborg?

De waarborg bedraagt €50 voor alle aanhangwagens. Deze kunt u contant of met bancontact voldoen op het moment van ophaling.

Over de aanhangwagens

Wat is het laadvermogen van de aanhangwagens?

Het laadvermogen verschilt per type aanhangwagen. Kijk hiervoor op onze webpagina aanhangwagens.

Wat zijn de afmetingen van de aanhangwagens?

De afmetingen verschillen per type aanhangwagen. Kijk voor een uitgebreid overzicht en foto’s op onze webpagina aanhangwagens. De afmetingen die worden vermeld, betreffen de binnenafmetingen van de laadbak.

Wat is de totale hoogte van de aanhangwagens?

Aanhangwagens met huif
De hoogte van de aanhangwagen gezien van de grond tot het dak van de huif bedraagt 210 cm. LET OP: afhankelijk van de belading kan de hoogte enkele centimeters afwijken.

Open bak aanhangwagens
De maximale hoogte van de aanhangwagen met open laadbak  (indien horizontaal) bedraagt 140 cm.

Laadvloer
De hoogte van de laadvloer ten opzichte van de grond bedraagt voor alle typen aanhangwagens ongeveer 40 cm. (kan enkele centimeters verschillen).

Waar moet ik bij het aankoppelen op letten?

Op uw kentekenpapieren staat het trekkend vermogen van uw auto. U kunt dit ook opzoeken aan de hand van uw kentekennummer via het DIV. Dit vermogen is gesplitst in een trekvermogen voor geremde aanhangwagens en ongeremde aanhangwagens.

Welke stekker aansluiting voor de stroom heeft de aanhangwagen?

De meeste tussenkabels (de kabels voor de stroom) van Easytrailer hebben een 7- polige aansluiting. De meeste auto’s hebben ook een 7-polige aansluiting. Er zijn ook auto’s met een 13-polige stekkeraansluiting. Dit zijn vooral de nieuwere auto’s of auto’s die vaak een caravan trekken. Voor de 13-polige aansluitingen zijn er speciale 13 polige tussenkabels gratis verkrijgbaar.

Kan de huif van de aanhangwagen afgehaald worden?

Het is niet toegestaan de huif van de Easytrailer aanhangwagen te verwijderen.

Over de verhuurlocatie

Wanneer kan de aanhangwagen opgehaald en teruggebracht worden?

De openingsuren verschillen per verhuurlocatie. De meeste verhuurlocaties zijn tankstations en hebben zeer ruime openingsuren. In het vak verhuurlocaties kunt u uw gewenste locatie opzoeken en de openingsuren bekijken. U kunt uiteraard ook ons informatienummer bellen 070-273890

Hoe kan ik betalen op de verhuurlocatie?

U kunt op alle locaties contant of met bancontact betalen. Het is helaas niet mogelijk om de waarborg of het huurtarief met een creditcard te betalen.

Wat is een dagtarief?

Een dagtarief is gebaseerd op 24 uur. Voor tarieven kunt u terecht op onze webpagina aanhangwagens.

Over wetgeving

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het rijden met een aanhangwagen?

Enkel as
Alle aanhangwagens met een maximale massa (lediggewicht + laadvermogen) tot 750 kg kunt u met rijbewijs B rijden. Dit zijn alle Easytrailer aanhangwagens met enkele as.

Dubbel as
Voor aanhangwagens met een totaal gewicht boven de 750 kg (alle Easytrailer aanhangwagens met dubbele as) heeft u in bepaalde gevallen een rijbewijs BE nodig. Als het totale gewicht van de maximale massa van de auto en de maximale massa van de Easytrailer niet boven de 3500 kg uitkomt, dan kunt u de aanhangwagen ook besturen met een rijbewijs B. De meeste aanhangwagens van Easytrailer met dubbele as hebben een aangepaste maximale massa, waarbij veel auto’s deze kunnen trekken als de bestuurder een rijbewijs B heeft. U kunt hierover ook onze pagina rijbewijs bekijken.

Wat is de maximum snelheid?

De wettelijk toegestane maximum snelheid met een aanhangwagen is 90 km. p/u. Let op: met een aanhangwagen heeft u een langere remweg. Rijd daarom bewust, rustig en anticiperend wanneer u met een aanhangwagen rijdt.

Wat zijn de regels m.b.t. het afdeknet?

Bij een open bak aanhangwagen is het wettelijk verplicht om losse lading (tuinafval, zand, grind en overig los materiaal) af te dekken tijdens het rijden. Deze maatregel is ingevoerd om de veiligheid op de weg te bevorderen. Het rijden zonder de lading correct af te dekken is strafbaar en de boetes kunnen hoog oplopen. Alle aanhangwagens van Easytrailer met open laadbak zijn standaard voorzien van een afdeknet die bevestigd is op de aanhangwagen. Wanneer u grotere (zware) vaste objecten vervoert, dan dient u die vast te maken met spanbanden. Alle Easytrailer aanhangwagens hebben hiervoor speciale haken rondom de aanhangwagen.